Készítsd el uzsonnára! Reform Bounty briós

Az iskolakezdéssel egyidejűleg az internetet ellepték a jobbnál jobb tízórai- és uzsonnareceptek. Habár a sulikezdés engem már (szerencsére) nem érint, most mégis egy uzsonnára is tökéletes, tejmentes briós receptet hoztam nektek. A kókusz és a csoki örök klasszikus, ebben a péksütiben is nagyon jól passzolnak egymáshoz. Próbáljátok ki Ti is, ha a szalámis szendvics helyett valami újdonságra vágytok!

A recept a szeptemberi Kifőztük magazinban is megjelent.

Hozzávalók 9 darab péksüteményhez: 

2,3 dl kókusztej (dobozos, hígabb változat, szobahőmérsékleten)
1 tojás
22,5 dkg zabpehelyliszt
22,5 dkg búzaliszt
5 dkg cukor
3 dkg kókuszolaj (felolvasztva)
1 csipet só
1 tasak (7  g) instant élesztő
10 dkg étcsokoládé
+ 1 tojás a briósok lekenéséhez

briós1

Elkészítés: 

1 dl kókusztejet mikróban meglangyosítunk, majd hozzákeverjük az 1 teáskanál cukrot és az instant élesztőt és 5 percig állni hagyjuk. Az étcsokit felaprítjuk. A csoki kivételével az összes többi hozzávalót egy tálba tesszük. A közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztős kókusztejet. Kézzel vagy géppel megdagasztjuk a tésztát, a végén a csokidarabokat is belegyúrjuk. Konyharuhával lefedjük a tálat és 45 percig kelesztjük. Ezután kissé átgyúrjuk a tésztát, 9 részre osztjuk és a 9 gombócból csíkokat sodrunk. A csíkokat megcsavarjuk és csiga alakban feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a briósokat és konyharuhával lefedve még 30 percig pihentetjük. Közben előmelegítjük a sütőt 190 fokra, a briósok tetejét lekenjük tojással és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

briós5.jpg

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.