Vajon mit rejtettem el ebben a receptben? Narancsos quinoasaláta

Ha nem tudnátok, hogy 1 egész fej karfiolt is felhasználtam ennek a salátának az összeállításához, szerintem soha nem jönnétek rá. Most, hogy az első sorban lelőttem a poént, azt is elárulom, hogy a titok a karfiol ledarálásában rejlik. Ehhez csak egy aprítógépre lesz szükségetek, amely néhány másodperc alatt rizsszem méretűre aprítja a karfiolrózsákat. Az édeskömény ánizsos ízvilága, a reszelt narancshéj és a frissen facsart narancslé izgalmas ízkombinációt alkotnak, készítsétek el Ti is!

A recept az augusztusi Kifőztük Magazinban is megjelent.

Hozzávalók 4 személyre:

1 (2,5 dl-es) bögre quinoa
1 fej karfiol
4 szál szárzeller
1 édeskömény
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál pirított tökmag
olívaolaj

Öntet: 

1 (kezeletlen) narancs reszelt héja + leve
1/2 citrom leve
4 evőkanál olívaolaj

bors

quinoatabulé1

Elkészítés: 

A quinoát kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd langyosra hűtjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, majd aprítógépben morzsásra daráljuk. Körülbelül olyan apró karfiolmorzsákat kapunk, mintha rizsszemek lennének. Ezután a karfiolmorzsát kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk. A karfiolt és a quinoát összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott szárzellert, édesköményt, a felaprított petrezselymet, majd összeforgatjuk az öntettel. Pirított tökmaggal megszórva tálaljuk.

quinoatabulé2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.