Vajon mit rejtettem el ebben a receptben? Narancsos quinoasaláta

Ha nem tudnátok, hogy 1 egész fej karfiolt is felhasználtam ennek a salátának az összeállításához, szerintem soha nem jönnétek rá. Most, hogy az első sorban lelőttem a poént, azt is elárulom, hogy a titok a karfiol ledarálásában rejlik. Ehhez csak egy aprítógépre lesz szükségetek, amely néhány másodperc alatt rizsszem méretűre aprítja a karfiolrózsákat. Az édeskömény ánizsos ízvilága, a reszelt narancshéj és a frissen facsart narancslé izgalmas ízkombinációt alkotnak, készítsétek el Ti is!

A recept az augusztusi Kifőztük Magazinban is megjelent.

Hozzávalók 4 személyre:

1 (2,5 dl-es) bögre quinoa
1 fej karfiol
4 szál szárzeller
1 édeskömény
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál pirított tökmag
olívaolaj

Öntet: 

1 (kezeletlen) narancs reszelt héja + leve
1/2 citrom leve
4 evőkanál olívaolaj

bors

quinoatabulé1

Elkészítés: 

A quinoát kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd langyosra hűtjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, majd aprítógépben morzsásra daráljuk. Körülbelül olyan apró karfiolmorzsákat kapunk, mintha rizsszemek lennének. Ezután a karfiolmorzsát kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk. A karfiolt és a quinoát összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott szárzellert, édesköményt, a felaprított petrezselymet, majd összeforgatjuk az öntettel. Pirított tökmaggal megszórva tálaljuk.

quinoatabulé2

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.