Indiai fűszeres vöröslencsekrém

Ha a hummusz helyett legközelebb kipróbálnátok valami újdonságot, készítsétek el ezt a fűszeres vöröslencsekrémet. A vöröslencse szerintem önmagában megfőzve is nagyon finom, krémes, a lenti fűszerekkel összeturmixolva pedig egyszerűen mennyei! Pirítósra kenve vagy zöldségekkel, mártogatósként is fogyaszthatjátok.

Hozzávalók 4 adaghoz:

25 dkg vöröslencse
1-2 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
1/2 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál őrölt kardamom
1/2 kávéskanál Cayenne bors
1 kávéskanál római kömény

bors

lencsekrém3

Elkészítés: 

A lencsét kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Ha teljesen magába szívta a vizet, de még nem puhult meg, adjunk hozzá még vizet. Kissé hűlni hagyjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt aprítógépben simára turmixoljuk. Ízlés szerint tovább ízesíthetjük.

lencsekrém4

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.