Ha a hummusz helyett legközelebb kipróbálnátok valami újdonságot, készítsétek el ezt a fűszeres vöröslencsekrémet. A vöröslencse szerintem önmagában megfőzve is nagyon finom, krémes, a lenti fűszerekkel összeturmixolva pedig egyszerűen mennyei! Pirítósra kenve vagy zöldségekkel, mártogatósként is fogyaszthatjátok.
Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg vöröslencse
1-2 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
1/2 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál őrölt kardamom
1/2 kávéskanál Cayenne bors
1 kávéskanál római kömény
só
bors
Elkészítés:
A lencsét kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Ha teljesen magába szívta a vizet, de még nem puhult meg, adjunk hozzá még vizet. Kissé hűlni hagyjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt aprítógépben simára turmixoljuk. Ízlés szerint tovább ízesíthetjük.