Indiai fűszeres vöröslencsekrém

Ha a hummusz helyett legközelebb kipróbálnátok valami újdonságot, készítsétek el ezt a fűszeres vöröslencsekrémet. A vöröslencse szerintem önmagában megfőzve is nagyon finom, krémes, a lenti fűszerekkel összeturmixolva pedig egyszerűen mennyei! Pirítósra kenve vagy zöldségekkel, mártogatósként is fogyaszthatjátok.

Hozzávalók 4 adaghoz:

25 dkg vöröslencse
1-2 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
1/2 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál őrölt kardamom
1/2 kávéskanál Cayenne bors
1 kávéskanál római kömény

bors

lencsekrém3

Elkészítés: 

A lencsét kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Ha teljesen magába szívta a vizet, de még nem puhult meg, adjunk hozzá még vizet. Kissé hűlni hagyjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt aprítógépben simára turmixoljuk. Ízlés szerint tovább ízesíthetjük.

lencsekrém4

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.