Így főzz otthon indiait! Feketeborsos csirkecurry

Azt hiszem, hogy az ízutazásom összes állomása közül eddig India hozott a leginkább izgalomba. Inspirációként recepteket nézegetve, legszívesebben az összeset azonnal elkészítettem volna « minél több fűszer, annál jobb » alapon. Ennél a receptnél bőven tobzódhatunk a pikáns fűszerekben, a végeredmény pedig garantáltan felpezsdíti az ízlelőbimbóinkat. A hűvösebb idő beköszöntével szerintem különösen jól esnek az ilyen gazdagon fűszerezett ételek, főleg, ha mellette még a vonalainkra is jó hatással vannak. Szóval az indiai hónap ugyan lassan lezárul a blogon, de egy-egy hasonló recepttel még biztosan jelentkezem!

Hozzávalók 4 személyre:

A fekete borsos masala fűszerkeverékhez:

2 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál szárított chili
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 teáskanál édeskömény mag (késsel összezúzva)
3 őrölt szegfűszeg
1 teáskanál (darálatlan) mák
1 teáskanál őrölt koriander

A raguhoz:

1 kg tanyasi csirke (a bőre nélkül)
7 gerezd fokhagyma
5 cm friss gyömbér
5 cm friss kurkuma
3 evőkanál olívaolaj
22 dkg vöröshagyma
2 zöld erős paprika
2 paradicsom
2,5 dl víz

1 csokor friss koriander

csirkecurry2

Elkészítés:

Előző este a fokhagymát, a gyömbért és a kurkumát meghámozzuk, majd aprítógépben néhány evőkanál vízzel összeturmixoljuk. A feldarabolt csirke bőrét lehúzzuk, majd a csirkét besózzuk és a kurkumás-gyömbéres pasztával bedörzsöljük. Egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük.

Másnap a fekete borsos masala fűszerkeverék összes hozzávalóját összekeverjük és félretesszük. A vöröshagymát felaprítjuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Közben a paradicsomok tetején kereszt alakú bevágást ejtünk és 2 percre forró vízbe tesszük őket, hogy le tudjuk húzni a héjukat. A paradicsomok magjait eltávolítjuk, húsukat feldaraboljuk. A hagymához hozzáadjuk a felaprított erős paprikát, egy percig pirítjuk, majd belekeverjük a paradicsomot és közepes lángon 7-8 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a bepácolt csirkét és közepes lángon 5 percig pirítjuk. Ezután rászórjuk a fekete borsos fűszerkeveréket és rázogatva eloszlatjuk a serpenyőben. További 2-3 percig pirítjuk a húst, majd felöntjük a vízzel, megsózzuk, majd lefedve, alacsony lángon 25-30 percig főzzük. Időközben a csirkéket megfordítjuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá még 1 dl vizet. Friss korianderrel megszórva, tetszőleges körettel tálaljuk.

csirkecurry4

A recept forrása itt, ahol még rengeteg más szuper indiai receptet találtok. Én legszívesebben sorban az összeset elkészíteném.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.