A legjobb almás zabkeksz

Ezért a kekszért már többen feleségül szerettek volna venni, úgyhogy csak óvatosan készítsétek el, mert lehet, hogy lánykérés lesz a vége :). Egyébként meg nincs ennél egyszerűbb recept, hiszen mindent csak összekeverünk, kicsit hűtőszekrényben pihentetjük a tésztát, majd kekszeket formázunk belőle és kisütjük. Ha négy évvel ezelőtt tudtam volna, hogy ilyen egyszerűen elintézhető ez a lánykéréses dolog….

Hozzávalók 24 darab kekszhez:

10 dkg kristálycukor
16 dkg barna nádcukor
15 dkg vaj / tejmentes margarin
1,5 teáskanál vaníliakivonat
10 dkg almapüré
30 dkg zabpehely
18 dkg zabpehelyliszt
1,5 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
1 teáskanál mézeskalácsfűszer
1 teáskanál fahéj

almás zabkeksz6

Elkészítés: 

A puha margarint a cukrokkal és a vaníliakivonattal habosra keverjük. Hozzáadjuk az almapürét, összekeverjük. Az összes többi száraz hozzávalót összekeverjük és három részletben az almás keverékhez adjuk. Összedolgozzuk, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük a tésztát. Ezután fagyiskanállal sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a tésztát és egy pohár talpával lenyomjuk őket. 190 fokos sütőben 15-17 perc alatt megsütjük a kekszeket.

almás zabkeksz1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.