Céklát a brownie-ba is!

Nagyon rég volt már céklás recept a blogon, nem is értem, hogy hanyagolhattam el ennyire ezt a szuperegészséges hozzávalót. De mivel a név kötelez és a téli időszak egyébként is kedvező arra, hogy változatos formában fogyasszunk céklát, kezdjük is egy sütirecepttel! Így azért nincs is olyan nehéz dolgunk, ugye?
Ez a recept egyébként a korábbi céklás brownie receptem átalakításával született, tojást sem tartalmaz, így cukor- és gluténmentessége mellett vegán is.

Hozzávalók 9 szelethez, egy 18 cm x 25 cm-es tepsihez:

20 dkg főtt cékla
3 evőkanál chiamag + 9 evőkanál víz
15 dkg eritrit / nyírfacukor
60 ml napraforgó olaj
15 dkg almapüré
20 dkg zabliszt
1 csomag sütőpor
8 dkg cukrozatlan kakaópor

céklás brownie2

Elkészítés: 

A chiamagot elkeverjük a vízzel és 5 percig állni hagyjuk.
A céklát az olajjal és az almapürével turmixgépben simára turmixoljuk. Keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az édesítőt, a megduzzadt chiamagot és gépi vagy kézi habverővel összedolgozzuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a céklás keverékhez forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk a tésztát és 180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük.

céklás brownie3

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.