Így is lehet rántott csirkét sütni!

Nagyon-nagyon ritkán szoktam rántott dolgokat készíteni, a panírozás legtöbbször eszembe se jut lehetséges opcióként, mert sokkal jobban szeretem a szaftos, zöldséggel gazdagított húsos ragukat. Most, hogy így meghoztam a kedvetek a rántott húshoz, biztos rögtön kipróbáljátok ezt a receptet… De egyébként legközelebb tényleg készítsétek így a rántott csirkét, mert a joghurtos pác nagyon jót tesz neki és az olajszag miatt sem kell majd aggódnotok.

Hozzávalók 4-5 személyre: 

1 kg csirkemell és -comb vegyesen
12 dkg natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál csirke fűszerkeverék

bors

A panírozáshoz: 

hajdina- vagy zabliszt
zabpehely durvára darálva
2 tojás

2 teáskanál pirospaprika

zabpelyhes csirke1

Elkészítés:

Előző este bepácoljuk a csirkét. Ehhez a húst egy tálba tesszük, sózzuk-borsozzuk, a joghurtot összekeverjük a felaprított fokhagymával és a csirke fűszerkeverékkel és bekenjük vele a húst. Lefedjük és egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a csirkedarabokról kissé leitatjuk a joghurtos pácot, majd bepanírozzuk őket. A panírozáshoz először hajdina- vagy zablisztbe, aztán tojásba, majd végül a pirospaprikával elkevert zabkorpába forgatjuk őket. Sütőpapírral bélelt és olajjal meglocsolt tepsire helyezzük a húst, a tetejét is meglocsoljuk kevés olajjal és 200 fokos sütőben 35-45 perc alatt megsütjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.