Villámgyors sütőtökös süti

Ha októberben végiggörgetjük az Instagramot, azt hihetnénk, hogy mindenki sütőtököt süt. Tény és való, hogy a sült sütőtök nagyon sokféleképpen felhasználható, lehet belőle krémleves, tésztaszósz, köret, süti vagy fogyaszthatjuk önmagában is. Bevallom őszintén, inkább az édesburgonyát preferálom, de hogy én se maradjak sütőtökös recept nélkül, egy vegán, glutén- és cukormentes, fűszeres sütit készítettem. Ha kevésbé fűszeresen szeretitek, csökkentsétek a szerecsendió, gyömbér és kardamom mennyiségét. Ha van otthon sült sütőtökötök, percek alatt összedobhatjátok ezt a sütit!

Hozzávalók egy 18×28 cm-es tepsihez: 

15 dkg zabpehelyliszt
10 dkg rizsliszt
15 dkg nyírfacukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt kardamom
33 dkg sült sütőtök
1 teáskanál vaníliakivonat
60 ml olíva- / napraforgóolaj
1 teáskanál almaecet
1 teáskanál chiamag + 3 teásknál víz

sütőtökös süti2

Elkészítés: 

A chiamagot összekeverjük a vízzel és 5 percig állni hagyjuk. A száraz hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük. A felkockázott sütőtököt, az olajat, az almaecetet és a vaníliakivonatot aprítógépben összepürésítjük, majd hozzákeverjük a megduzzadt chiamagot. Ezután a sütőtökös keveréket elektromos habverővel a lisztes keverékbe dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.