Amíg nem kóstoltad, nem hiszed el! Vegán, mindenmentes édesburgonyás csokitorta

Ennek a ránézésre kalóriabombának tűnő tortának a fő hozzávalója az édesburgonya. Az elsőre szokatlannak tűnő alapanyag a tésztát szájban olvadóvá, a krémet pedig hihetetlenül selymessé varázsolja. Szkeptikusoknak is mindenképpen ajánlom kipróbálásra! Aki nem tudja, hogy mi a titkos hozzávaló, biztos nem találja ki kóstoláskor :). Ráadásul az egész tortához mindössze hét alapanyagra lesz szükségetek!
Hozzávalók egy 18 cm-es tortához: 

A tésztához: 

33 dkg édesburgonyapüré (főtt édesburgonya)
3,5 dkg cukrozatlan kakaópor
30 ml napraforgóolaj
10 dkg nyírfacukor
3 dkg kókuszliszt
10 dkg cukrozatlan almapüré

A krémhez:

25 dkg édesburgonyapüré (főtt édesburgonya)
3 dkg cukrozatlan kakaópor
40 ml kókusztejszín (vagy konzerv kókusztej sűrű része)
ízlés szerint nyírfacukor vagy más édesítő (kevés steviát használtam)
+ 100 ml kókusztejszín a díszítéshez

desburgonyáscsokitorta4

Elkészítés:

Az édesburgonyapüréhez az édesburgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük. Leszűrjük, majd langyosra hűtjük. Kimérünk belőle 33 dkg-ot a tésztához és 25 dkg-ot a krémhez.

Tészta:

Aprítógépben az összes hozzávalót krémesre turmixoljuk, majd sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

desburgonyáscsokitorta5

Krém:

Aprítógépben az összes hozzávalót krémesre turmixoljuk és a kihűlt torta tetejére nyomjuk a krémet. A maradék kókusztejszínt kemény habbá verjük és szintén a torta tetejére nyomjuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.