Mentás zöldborsókrém

Nagyon szeretem a különböző sós kencéket, krémeket mint például a hummuszt, a padlizsánkrémet, a körözöttet, mostanában pedig néhány újdonsággal is próbálkoztam. Ezek közül az egyik ez a mentás zöldborsókrém, ami szerintem önmagában, pirítósra kenve vagy tésztával összekeverve, pestóként is nagyon finom. Készítsétek el ti is, vendégváráshoz is jó ötlet!

Hozzávalók 4 adaghoz: 

75 dkg (mirelit) zöldborsó
3 evőkanál vaj / vegán margarin
10-12 mentalevél

bors

mentás borsókrém2

Elkészítés: 

A zöldborsót sós vízben megfőzzük, nem kell nagyon puhára, az a jó, ha még kicsit roppanós. A főzővízből 10-15 evőkanálnyit félreteszünk. A zöldborsót 10 evőkanál főzővízzel és a többi hozzávalóval aprítógépben összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá kevés főzővizet.

mentás borsókrém1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.