Mentás zöldborsókrém

Nagyon szeretem a különböző sós kencéket, krémeket mint például a hummuszt, a padlizsánkrémet, a körözöttet, mostanában pedig néhány újdonsággal is próbálkoztam. Ezek közül az egyik ez a mentás zöldborsókrém, ami szerintem önmagában, pirítósra kenve vagy tésztával összekeverve, pestóként is nagyon finom. Készítsétek el ti is, vendégváráshoz is jó ötlet!

Hozzávalók 4 adaghoz: 

75 dkg (mirelit) zöldborsó
3 evőkanál vaj / vegán margarin
10-12 mentalevél

bors

mentás borsókrém2

Elkészítés: 

A zöldborsót sós vízben megfőzzük, nem kell nagyon puhára, az a jó, ha még kicsit roppanós. A főzővízből 10-15 evőkanálnyit félreteszünk. A zöldborsót 10 evőkanál főzővízzel és a többi hozzávalóval aprítógépben összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá kevés főzővizet.

mentás borsókrém1

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.