Édesburgonyás csokis keksz

Legutóbb a töltött édesburgonya receptjét osztottam meg veletek a blogon és már akkor ígértem, hogy a maradék sült édesburgonya felhasználásához is megosztok veletek egy ötletet. Én ezeket a puha csokis kekszeket sütöttem, de a blogon számos más édesburgonyás süti receptet találtok: édesburgonyás brownie, édesburgonyás puszedli, édesburgonyás csokitorta.
Ha pedig inkább valami sósat készítenétek a megmaradt édesburgonyából, akkor próbáljátok ki az édesburgonyás spagettit, vagy a sós édesburgonyás muffinokat.
Hozzávalók 22 db kekszhez:

35 dkg főtt édesburgonya
15 dkg nyírfacukor
10 dkg vaj / margarin
1 teáskanál mézeskalácsfűszer
1 teáskanál sütőpor
23 dkg zabkorpa
3 dkg darált törökmogyoró / dió / mandula
10 dkg étcsokoládé

desburgonyás keksz2

Elkészítés: 

Az étcsokoládé kivételével az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük és összedolgozzuk. Ezután beleforgatjuk az apróra vágott étcsokit is és fagylaltos kanállal sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a tésztát. A tenyerünkkel lelapítjuk a kekszeket és 190 fokos sütőben 18 perc alatt megsütjük őket.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.