Édesburgonyás csokis keksz

Legutóbb a töltött édesburgonya receptjét osztottam meg veletek a blogon és már akkor ígértem, hogy a maradék sült édesburgonya felhasználásához is megosztok veletek egy ötletet. Én ezeket a puha csokis kekszeket sütöttem, de a blogon számos más édesburgonyás süti receptet találtok: édesburgonyás brownie, édesburgonyás puszedli, édesburgonyás csokitorta.
Ha pedig inkább valami sósat készítenétek a megmaradt édesburgonyából, akkor próbáljátok ki az édesburgonyás spagettit, vagy a sós édesburgonyás muffinokat.
Hozzávalók 22 db kekszhez:

35 dkg főtt édesburgonya
15 dkg nyírfacukor
10 dkg vaj / margarin
1 teáskanál mézeskalácsfűszer
1 teáskanál sütőpor
23 dkg zabkorpa
3 dkg darált törökmogyoró / dió / mandula
10 dkg étcsokoládé

desburgonyás keksz2

Elkészítés: 

Az étcsokoládé kivételével az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük és összedolgozzuk. Ezután beleforgatjuk az apróra vágott étcsokit is és fagylaltos kanállal sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a tésztát. A tenyerünkkel lelapítjuk a kekszeket és 190 fokos sütőben 18 perc alatt megsütjük őket.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.