Citromos álom maradék tojásfehérjéből

Ha nem tudjátok, hogy mit készítsetek a maradék tojásfehérjéből, próbáljátok ki ezt a nagyon citromos, üdítő sütit!

Hozzávalók:

A tésztához: 

6 tojásfehérje
180 g nyírfacukor
85 g zabpehelyliszt
65 g (barna)rizsliszt
1/2 csomag sütőpor
2 (kezeletlen) citrom reszelt héja és leve (kb. 70 ml frissen facsart citromlé)

A krémhez: 

10 dkg krémsajt (házi krémsajt recept itt)
10 dkg natúr joghurt
ízlés szerint édesítő (kevés steviát használtam)
1/2 kávéskanál őrölt vanília

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a nyírfacukorral kemény habbá verjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük, belereszeljük a citromok héját, majd lassú keverés közben a tojáshabhoz adjuk. Végül hozzáöntjük a citromelvet is és óvatos mozdulatokkal a tésztához keverjük.
Sütőpapírral kibélelt őzgerinc-/ kenyérformába simítjuk a tésztát és 170 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. A formából kivéve teljesen kihűtjük.

A krémhez a hozzávalókat összekeverjük és a sütemény tetejére kenjük. Citromszeletekkel díszíthetjük.

A sütemény receptje az itt található recept átalakításával született.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.