Jeruzsálemi céklapüré kecskesajttal

E havi ízutazásom keretében Izraelbe látogatunk, fogadjátok egy kis ízelítőül ezt az ínyenc különlegességet. Ha szeretitek a céklát, biztosan ízleni fog Nektek is ez a mártogatós. Baráti beszélgetésekhez vagy gyors vacsoraötletnek is ajánlom.

Az ételt Yotam Ottolenghi és Sami Tamimi Jerusalem című könyvében található recept átalakításával készítettem.
Hozzávalók 4 személyre:

150 g főtt/sült cékla
2 gerezd fokhagyma
125 g görög joghurt
200 g friss kecskesajt
1/2 kávéskanál só
2 teáskanál zaatar fűszerkeverék
1 teáskanál olívaolaj

A tálaláshoz: 
2 szál újhagyma
15 g pirított törökmogyoró összetörve
60 g friss kecskesajt összemorzsolva
1-2 teáskanál olívaolaj

céklakrém3

Elkészítés: 

Aprítógépben az összes hozzávalót simára turmixoljuk. Tálalásog hűtőszekrénybe tesszük. A felaprított újhagymával, kecskesajttal és mogyoróval megszórva, olívaolajjal meglocsolva, friss kenyérrel kínáljuk.

céklakrém4

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.