Jeruzsálemi céklapüré kecskesajttal

E havi ízutazásom keretében Izraelbe látogatunk, fogadjátok egy kis ízelítőül ezt az ínyenc különlegességet. Ha szeretitek a céklát, biztosan ízleni fog Nektek is ez a mártogatós. Baráti beszélgetésekhez vagy gyors vacsoraötletnek is ajánlom.

Az ételt Yotam Ottolenghi és Sami Tamimi Jerusalem című könyvében található recept átalakításával készítettem.
Hozzávalók 4 személyre:

150 g főtt/sült cékla
2 gerezd fokhagyma
125 g görög joghurt
200 g friss kecskesajt
1/2 kávéskanál só
2 teáskanál zaatar fűszerkeverék
1 teáskanál olívaolaj

A tálaláshoz: 
2 szál újhagyma
15 g pirított törökmogyoró összetörve
60 g friss kecskesajt összemorzsolva
1-2 teáskanál olívaolaj

céklakrém3

Elkészítés: 

Aprítógépben az összes hozzávalót simára turmixoljuk. Tálalásog hűtőszekrénybe tesszük. A felaprított újhagymával, kecskesajttal és mogyoróval megszórva, olívaolajjal meglocsolva, friss kenyérrel kínáljuk.

céklakrém4

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.