Ezerszínű izraeli vitaminsaláta

Ez a csicseriborsós saláta most az egyik kedvencem. Nagyon szeretem, hogy 10 perc alatt összeállítható, egy kis kenyérrel, esetleg magokkal, főtt tojással vagy sajttal kiegészítve pedig teljes értékű ebédet vagy vacsorát kapunk. Azt hiszem, hozok is belőle magamnak egy adagot, aminek a tetejére most még avokádót is teszek… Kísérletezzetek ti is bátran az összetevőkkel, elronthatatlan recept!

Hozzávalük 4 személyre:

30 dkg konzerv csicseriborsó
1 csokor retek
1 kígyóuborka
25 dkg koktélparadicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 citrom leve
1 kávéskanál zaatar fűszerkeverék
3 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál őrölt római kömény
só, bors

csicserisaláta3

Elkészítés: 

A csicseriborsót lecsöpögtetjük, a zöldségeket felaprítjuk és egy nagy tálban összekeverjük. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a citromlével, megszórjuk a fűszerekkel és jól összeforgatjuk.

csicserisaláta1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.