Paradicsomos spagetti padlizsángombóccal

Egy paradicsomos spagettivel sokat nem tévedhetünk, de ha mégis valami különlegességre vágytok, készítsétek el ezt a padlizsángombócos változatot! A nagy ünnepi lakomák előtt különben sem árt néhány húsmentes napot tartani, ezért nálunk most (is) sok zöldséges fogás kerül az asztalra. A hagyományos tészták mellett egyre többféle « reform » tésztát is találhatunk a boltokban, például lencséből, csicseriborsóból vagy hajdinából, quinoából készült tésztákat, érdemes ezekkel is kísérletezni és megtalálni a kedvencünket.
Hozzávalók 2 személyre:

A padlizsángombóchoz:

2 padlizsán
40 g zabliszt / zabkorpa
1 tojássárgája
1 marék felaprított friss petrezselyem
1/2 kávéskanál őrölt római kömény

bors
olívaolaj

A paradicsomszószhoz:

400 g darabolt hámozott paradicsom
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom

bors
olívaolaj

15-20 dkg spagetti (gluténmentes quinoa spagettivel készítettem)
reszelt parmezán (a tálaláshoz)

quinoaspagetti2

Elkészítés: 

A padlizsánokat félbevágjuk, és egy sütőpapírral borított, olívaolajjal kikent tepsire tesszük. 200 fokos sütőben 1 óra alatt teljesen puhára sütjük őket.

Mikor megsültek a padlizsánok, egy kanállal kikaparjuk a húsukat, apróra vágjuk és összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Nagyobb diónyi méretű gombócokat formázunk a masszából és kb. 10 percre hűtőszekrénybe tesszük őket.

Eközben a paradicsomszószhoz a vörös- és fokhagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáöntjük a hámozott paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük és belehelyezzük a padlizsángombócokat. Közepes lángon 8-10 percig főzzük. Spagettivel és reszelt parmezánnal tálaljuk.

quinoaspagetti1

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.