Céklás kecskesajtkrém friss csírákkal

Ha ti is előre tervezős típusok vagytok és a karácsony mellett már a szilveszterre is gondoltok, akkor érdemes elmentenetek ezt a receptet, mert villámgyors partifalatokat varázsolhattok vele 5 perc alatt mindössze két hozzávaló felhasználásával.
Én a szilvesztert idén rendhagyó módon két kontinens között a repülőgépen töltöm majd, úgyhogy biztos nem ilyen céklás kecskesajtkrémet fogok eszegetni éjfélkor, sőt szerintem azt sem fogom tudni, hogy éppen melyik időzónában vagyunk és mikor van éjfél. Mondjuk ez még mindig jobb lesz, mint tavaly, amikor lázasan feküdtem a kanapén december 31-én… Ebből is látszik, hogy nem vagyok egy nagy partiarc, cserébe viszont egész jól főzök :D. De a lényeg az, hogy próbáljátok ki ezt a krémet, mert nagyon finom!

Hozzávalók 4 adaghoz: 

10 dkg friss kecskesajt
5 dkg főtt cékla

bors
friss csírák

céklás kecskesajt2

Elkészítés: 

A főtt céklát aprítógépben összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a kecskesajtot, sózzuk, borsozzuk és az egészet krémesre turmixoljuk. Pirítósra kenve, csírákkal megszórva tálaljuk.

céklás kecskesajt3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.