Orosz ízutazásom előétele a szilveszteri partik sztárja is lehet. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók 4-5 személyre:
5 sárgarépa
6 közepes burgonya
50 dkg főtt cékla
1-2 salottahagyma
1/2 csésze csemegeuborka
1/2 csésze savanyú káposzta
Az öntethez:
1/4 csésze napraforgó olaj
2 evőkanál citromlé
só, bors
1 kávéskanák almaecet
Elkészítés:
A burgonyákat és a sárgarépákat egészben megfőzzük. Ne főzzük őket túl puhára, különben szét fognak mállani a salátában. A céklát, a megfőtt burgonyát és sárgarépát felkockázzuk. A salottahagymát és az uborkát felaprítjuk. A saláta hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Az öntet hozzávalóit is összekeverjük, a zöldségekre öntjük és jól összeforgatjuk. Tálalás előtt néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
Recept forrása itt.