Orosz vinegret saláta

Orosz ízutazásom előétele a szilveszteri partik sztárja is lehet. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók 4-5 személyre:

5 sárgarépa
6 közepes burgonya
50 dkg főtt cékla
1-2 salottahagyma
1/2 csésze csemegeuborka
1/2 csésze savanyú káposzta

Az öntethez:
1/4 csésze napraforgó olaj
2 evőkanál citromlé
só, bors
1 kávéskanák almaecet

orszsaláta2

Elkészítés: 

A burgonyákat és a sárgarépákat egészben megfőzzük. Ne főzzük őket túl puhára, különben szét fognak mállani a salátában. A céklát, a megfőtt burgonyát és sárgarépát felkockázzuk. A salottahagymát és az uborkát felaprítjuk. A saláta hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Az öntet hozzávalóit is összekeverjük, a zöldségekre öntjük és jól összeforgatjuk. Tálalás előtt néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

Recept forrása itt.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.