Rakott krumpli deluxe

Nem is tudom, mikor ettem utoljára rakott krumplit, de most valahogy eszembe jutott és elhatároztam, hogy egy kis csavarral készítem el. A « deluxe » verzióról az extra zöldségek, a joghurtos öntet és a füstölt sajt gondoskodnak. Szerintem egy tökéletes téli étel született, mert eléggé tartalmas, ugyanakkor a brokkoli és a karfiol a vitaminokról is gondoskodnak.
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya
1 kis fej brokkoli
1 kis fej karfiol
20 dkg debreceni vékonykolbász
25 dkg natúr joghurt
2 tojás
1 evőkanál keményítő
10 dkg füstölt sajt

bors
szerecsendió

Elkészítés: 

A burgonyát héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük és megpároljuk.  A kolbász felkarikázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A joghurtot a tojással, a keményítővel kikeverjük és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Egy nagy jénai tál aljára egy réteg burgonyát teszünk, majd kirakjuk brokkoli- és karfiolrózsákkal és kolbásszal. Ráöntjük a joghurtos keverék felét, majd még egyszer megismételjük az előzőeket. A tetejére sajtot reszelünk és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.