Rakott krumpli deluxe

Nem is tudom, mikor ettem utoljára rakott krumplit, de most valahogy eszembe jutott és elhatároztam, hogy egy kis csavarral készítem el. A “deluxe” verzióról az extra zöldségek, a joghurtos öntet és a füstölt sajt gondoskodnak. Szerintem egy tökéletes téli étel született, mert eléggé tartalmas, ugyanakkor a brokkoli és a karfiol a vitaminokról is gondoskodnak.
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya
1 kis fej brokkoli
1 kis fej karfiol
20 dkg debreceni vékonykolbász
25 dkg natúr joghurt
2 tojás
1 evőkanál keményítő
10 dkg füstölt sajt

bors
szerecsendió

Elkészítés: 

A burgonyát héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük és megpároljuk.  A kolbász felkarikázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A joghurtot a tojással, a keményítővel kikeverjük és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Egy nagy jénai tál aljára egy réteg burgonyát teszünk, majd kirakjuk brokkoli- és karfiolrózsákkal és kolbásszal. Ráöntjük a joghurtos keverék felét, majd még egyszer megismételjük az előzőeket. A tetejére sajtot reszelünk és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.