Diós birsalmás muffin

Ha valami gyors sütire vágyom, biztos, hogy muffint készítek. Ez a recept az otthon lévő alapanyagokból született és az utóbbi idők egyik legfinomabb sütije lett, amit készítettem. Korábban nem igazán kedveltem a birsalmát, pedig dióval párosítva valami istenien zamatos és puha sütit kapunk! Próbáljátok ki ti is, ha csak fél órátok van!
Hozzávalók 12 muffinhoz:

3 tojás
150 g nyírfacukor
1 teáskanál rumaroma
50 ml étolaj
125 g joghurt
60 g darált dió
130 g zabpehely liszt
20 g durvára vágott dió
1 csomag sütőpor
2 közepes birsalma

Elkészítés: 

A tojásokat a nyírfacukorral és a rumaromával habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, elkeverjük. A száraz hozzávalókat elkeverjük és azt is hozzáadjuk. Egyneműre dolgozzuk a tésztát, majd a lereszelt birsalmát is hozzákeverjük. Muffinpapírral kibélelt muffinformába kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.