Ha szeretitek az avokádót, mindenképpen próbáljátok ki ezt az ezerféleképpen variálható perui receptet. Most főtt csirkehúsos, quinoás, majonézes töltelékkel készült, de legközelebb biztosan elkészítem tonhallal is. A siker titka a tökéletesen érett, vajpuha avokádó, ha ez megvan, már nem hibázhattok!
Hozzávalók 2-4 személyre:
2 avokádó
1 sárgarépa
10 dkg maradék főtt vagy sült csirkehús
1/2 piros kaliforniai paprika
1 marék friss petrezselyem
1/4 lilahagyma
1/2 bögre főtt quinoa
3-4 evőkanál majonéz
1 lime
só
bors
Elkészítés:
A sárgarépát felkockázzuk és megpároljuk. Az avokádó kivételével felaprítjuk a hozzávalókat és összekeverjük őket, majd hozzáadjuk a majonézt és limelével, sóval, borssal ízesítjük. Az avokádó két oldalát egyenesre vágjuk, ez lesz az avokádócsónakok talpa. Majd félbevágjuk az avokádókat, eltávolítjuk a magjukat és egy kiskanállal óvatosan eltávolítjuk a héjukat. Ezután a mag helyén lévő mélyedést kiskanállal mélyebbre vájjuk, hogy több töltelék férjen bele. Az avokádókat meglocsoljuk limelével, majd a tölteléket a mélyedésekbe halmozzuk és rögtön tálaljuk.
Nagyon jól néz ki, kipróbálom.