Vöröslencse főzelék

Habár évek óta gyűjtöm a szakácskönyveket, nagyon ritkán szoktam belőlük főzni, inkább inspirációként forgatom, lapozgatom őket. Idén karácsonyra két új szakácskönyvet kaptam, az egyik Mautner Zsófi Egy év a konyhámban című könyve, amelyből ez a recept is származik. Kivételesen csak nagyon keveset változtattam az eredeti recepten és arányokon, mert előre tudtam, hogy ez az ízvilág nagyon fog ízleni nekünk is. Szuper téli egytálétel, ami gyorsan elkészül, biztos, hogy nálunk is gyakran kerül majd az asztalra.

Hozzávalók 3-4 személyre:

4 evőkanál olívaolaj
2 szál újhagyma
4 cm friss gyömbér reszelve
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál őrölt kurkuma
1 evőkanál őrölt római kömény
1 evőkanál őrölt koriander
1 erős zöld paprika
35 dkg vöröslencse
2 dl konzerv kókusztej
1 konzerv darabolt hámozott paradicsom
6 dl víz

bors

vöröslencsefőzelék1

Elkészítés: 

Az újhagymát, az erős paprikát felaprítjuk, a gyömbért és a fokhagymát lereszeljük. Egy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, megpirítjuk rajta az újhagymát, a fokhagymát és gyömbért. Hozzáadjuk a fűszereket, 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az átöblített lencsét, a hámozott paradicsomot, a kókusztejet és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük és 25 perc alatt készre főzzük. Natúr joghurttal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.