Brokkolis quinoás karfioltorta

Tavaszváró, könnyű ebédnek vagy vacsorának szerintem nagyon jó választás lehet ez a zöldségfelfújtra hasonlító sós torta. Quinoa helyett rizzsel, bulgurral, kuszkusszal is elkészíthetitek. A vega verzióhoz pedig csak a szalonnát kell elhagyni a hozzávalók közül, de bevallom, szerintem nagyon jó ízt ad neki és sokat dob az összhatáson.

Hozzávalók egy kb. 25 cm-es kerek formához: 

1 kisebb fej brokkoli
1 kisebb fej karfiol
1 bögre főtt quinoa
1 fej vöröshagyma
2 gerezs fokhagyma
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg reszelt sajt
4 tojás

bors

Elkészítés: 

A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük és közepesen puhára főzzük. Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk őket. Mikor a zöldségek megfőttek, lecsepegtetjük és aprítógépben ledaráljuk őket,. Egy nagy tálban összekeverjük a főtt quinoával, a szalonnás hagymával, a reszelt sajttal és az enyhén felvert tojásokkal. Sózzuk-borsozzuk és jól összedolgozzuk. Olajjal vékonyan kikent formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.