Brokkolis quinoás karfioltorta

Tavaszváró, könnyű ebédnek vagy vacsorának szerintem nagyon jó választás lehet ez a zöldségfelfújtra hasonlító sós torta. Quinoa helyett rizzsel, bulgurral, kuszkusszal is elkészíthetitek. A vega verzióhoz pedig csak a szalonnát kell elhagyni a hozzávalók közül, de bevallom, szerintem nagyon jó ízt ad neki és sokat dob az összhatáson.

Hozzávalók egy kb. 25 cm-es kerek formához: 

1 kisebb fej brokkoli
1 kisebb fej karfiol
1 bögre főtt quinoa
1 fej vöröshagyma
2 gerezs fokhagyma
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg reszelt sajt
4 tojás

bors

Elkészítés: 

A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük és közepesen puhára főzzük. Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk őket. Mikor a zöldségek megfőttek, lecsepegtetjük és aprítógépben ledaráljuk őket,. Egy nagy tálban összekeverjük a főtt quinoával, a szalonnás hagymával, a reszelt sajttal és az enyhén felvert tojásokkal. Sózzuk-borsozzuk és jól összedolgozzuk. Olajjal vékonyan kikent formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.