India lepénykenyér teljes kiőrlésű lisztből

Mi mással is tálalhattam volna a Jamie féle csirke tikka masalát mint házi lepénykenyérrel? Igazán megéri a fáradtságot az elkészítése, melegen abbahagyhatatlan!

Hozzávalók 6 darabhoz:

2,5 bögre teljes kiőrlésű liszt (a fele lehet sima liszt is)
1 evőkanál olívaolaj + a kenéshez és a sütéshez
1 kávéskanál só
3/4 bögre langyos víz (+ ha még szükséges, hogy összeálljon a tészta)

Elkészítés: 

A hozzávalókból keményebb tésztát gyúrunk és konyharuhával letakarva 20 percig pihentetjük. 6 egyenlő darabra osztjuk a tésztát és lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk őket. Lekenjük őket olívaolajjal, majd bejgliszerűen feltekerjük. Ezután az így kapott rudat csigaalakban feltekerjük és kör alakúra kinyújtjuk. Kevés olívaolajon, forró serpenyőben megsütjük a lepényeket (mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.