Télbúcsúztató duplacsokis muffin

Ez a recept tökéletes a maradék karácsonyi csokik eltűntetésére (ha valakinél ez előfordulna…), egyben arra is jó ürügy, hogy még egy utolsót becsokizzunk, mielőtt áttérnénk a tavaszi tisztítókúrára vagy a könnyedebb, gyümölcsös sütikre (kinek melyik, ugye). Hogy lelkiismeretem valamelyest megnyugtassam, nyírfacukrot használtam és elvittem a muffinokat vendégségbe, hátha akkor nem én eszem meg egyedül az összeset. Ez mondjuk bejött, szóval a recept egyszerű sikert ígér, próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók 12 db nagy muffinhoz:

3 tojás
20 dkg nyírfacukor
1 dl olívaolaj / napraforgó olaj
3 kis doboz (37,5 dkg) natúr joghurt
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
12 dkg cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
15 dkg csokoládé

Elkészítés:

A csokoládét felaprítjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat és a joghurtot. Az összes többi hozzávalót összekeverjük és 3 részletben a tojásos keverékhez adjuk. Végül beleforgatjuk a csokidarabokat. Szilikonos muffinsütőbe kanalazzuk a tésztát és először 190 fokon 10 percig, majd 175 fokon még 20 percig sütjük a muffinokat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.