Ezt a szuper koratavaszi időt egy ilyen könnyű gyümölcsös pohárkémmel ünnepeltem.
Hozzávalók 2 személyre:
A ropogós morzsához:
2 dkg nyírfacukor
2 dkg zabliszt
2 dkg darált mandula / törökmogyoró
2 dkg vaj
1/2 kávéskanál fahéj
A joghurtos réteghez:
20 dkg sűrű görög joghurt
1/2 kávéskanál őrölt vanília
ízlés szerint édesítő (kevés steviát használtam)
A málnazseléhez:
20 dkg fagyasztott málna
2 lapzselatin
10 szem málna a díszítéshez
Elkészítés:
Ropogós morzsa:
A hozzávalókat kézzel összemorzsoljuk, eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsin és 180 fokon 12-14 perc alatt megsütjük.
Málnazselé:
A fagyasztott málnát 2-3 evőkanál vízzel feltesszük főni és 5-8 percig főzzük. A lapzselatinokat egy nagy tál hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk és a málnapüréhez keverjük.
A málnazselét két pohár aljára kanalazzuk és legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Joghurtos réteg:
A görög joghurtot összekeverjük az édesítővel és a vaníliával.
A málnazselére rákanalazzuk a joghurtot, rászórjuk a morzsát, majd málnaszemekkel díszítjük.