Málnás joghurtos pohárkrém

Ezt a szuper koratavaszi időt egy ilyen könnyű gyümölcsös pohárkémmel ünnepeltem.

Hozzávalók 2 személyre: 

A ropogós morzsához:

2 dkg nyírfacukor
2 dkg zabliszt
2 dkg darált mandula / törökmogyoró
2 dkg vaj
1/2 kávéskanál fahéj

A joghurtos réteghez: 

20 dkg sűrű görög joghurt
1/2 kávéskanál őrölt vanília
ízlés szerint édesítő (kevés steviát használtam)

A málnazseléhez:

20 dkg fagyasztott málna
2 lapzselatin

10 szem málna a díszítéshez

málnás pohárkrém2

Elkészítés: 

Ropogós morzsa: 

A hozzávalókat kézzel összemorzsoljuk, eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsin és 180 fokon 12-14 perc alatt megsütjük.

Málnazselé: 

A fagyasztott málnát 2-3 evőkanál vízzel feltesszük főni és 5-8 percig főzzük. A lapzselatinokat egy nagy tál hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk és a málnapüréhez keverjük.

A málnazselét két pohár aljára kanalazzuk és legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Joghurtos réteg: 

A görög joghurtot összekeverjük az édesítővel és a vaníliával.

A málnazselére rákanalazzuk a joghurtot, rászórjuk a morzsát, majd málnaszemekkel díszítjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.