Tavaszi zöldborsókrémleves

Nem csak télen jönnek jól a levesek, ez az élénkzöld vitaminbomba például kifejezetten tavaszcsalogató szerintem. Készítsétek el ti is!

Hozzávalók 4 személyre: 

1 szál újhagyma
2 szál szárzeller
50 dkg (fagyasztott) zöldborsó
1 csokor friss petrezselyem
1 evőkanál olívaolaj

1-1,5 liter zöldségalaplé

Elkészítés: 

Az újhagymát és a szárzellert felaprítjuk, majd az olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, megsózzuk és náhány percig pároljuk. Felöntjük az alaplével, készre főzzük a zöldborsót. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és botmixerrel pürésítjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.