Magos, rozsos gyökérkenyér

Kenyeret sütni otthon egyáltalán nem ördöngősség, én most egy magos, rozsos verziót készítettem és alig volt vele munka. Próbáljátok ki Ti ism frissen, melegen az igazi.
Hozzávalók 2 gyökérkenyérhez: 

40 dkg búza finomliszt
20 dkg rozsliszt
10 dkg vegyes magkeverék (tökmag, napraforgó mag, szezámmag)
1 csapott evőkanál só
10 g porélesztő
kb, 4 dl langyos víz

gyökérkenyér2

Elkészítés: 

A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük a tésztát. Ezután átgyúrjuk, két rudat formázunk belőle, megcsavarjuk őket és sütőpapírral bélelt tepsin meleg helyen még fél órát pihentetjük őket. 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük a kenyereket.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.