Tavaszi zöldséges csirkeraragu

A tavasz beköszöntével mindig megkívánom a zöldségekben gazdag ételeket. Az első zöld spárgának pedig soha nem tudok ellenállni. Így született ez a recept.

Hozzávalók 4 személyre: 

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon
40 dkg csirkemell
3 sárgarépa
1 csokor zöld spárga
1 bögre zöldborsó
1,5 bögre (barna)rizs

bors
olívaolaj

Elkészítés: 

A rizst feltesszük főni a csomagoláson található utasításnak megfelelően.

A vöröshagymát, a fokhagymát és a bacont felaprítjuk. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk-borsozzuk, a sárgarépát karikákra vágjuk. A zöldspárgák végét levágjuk, majd 4-5 cm-es darabokra vágjuk őket.

Egy lábosban olívaolajat hevítünk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a bacont és a fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Hozzátesszük a zöldborsót, egy kevés vizet öntünk alá és készrefőzzük. Sózzuk-borsozzuk.Egy külön lábosban vizet forralunk és beletesszük a sárgarépát. Mikor már majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a spárgát és még 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük a zöldségeket és a csirkeraguhoz keverjük. Főtt rizzsel tálaljuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.