Ezt az ételt nemrég kóstoltam egy olasz étteremben és annyira ízlett, hogy másnap rögtön el kellett készítenem az itthoni változatát. Egyből felkerült a kedvenceink listájára, úgyhogy biztos sokszor megfőzöm még.
Hozzávalók 6 személyre:
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
3 paradicsom
4 padlizsán
2 cukkini
1,2 l sűrített paradicsom
olívaolaj
só
bors
szárított kakukkfű
oregánó
1 mozzarella
50 dkg penne tészta
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a sárgarépát lereszeljük. A paradicsomot, a cukkinit és a padlizsánt felkockázzuk.
Egy nagy lábosban olívaolajat melegítünk és megdinszteljük rajta a kétféle hagymát. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát, sózzuk-borsozzuk és lefedve 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, kevés vizet öntünk alá és 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a padlizsánt, megsózzuk, kevés vizet öntünk alá és 10-15 percig főzzük. Közben feltesszük főni a tésztát. A raguhoz adjuk a cukkinit, összeforgatjuk és lefedve 5-10 percig főzzük. Ezután hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt, kakukkfűvel és oregánóval ízesítjük és addig főzzük, amíg a cukkini megpuhul, de még kissé roppanós marad. Ekkor hozzákeverjük a lecsöpögtetett tésztát, a vékony csíkokra vágott mozzarellát és lefedve 2-3 percig állni hagyjuk. Ezután tálaljuk.