Epres zabhelyhes sütemény

Ha egy gyorsan összedobható, egészséges sütire vágytok, készítsétek el Ti is ezt az epres zabszeletet. Bármilyen idénygyümölccsel nagyon finom, úgyhogy gyors nyári sütinek is tökéletes lesz !
Hozzávalók egy 18×28 cm-es tepsihez: 

3 tojás
10 dkg nyírfacukor
1 (kezeletlen) citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt vanília
0,5 dl napraforgó olaj
20 dkg cukrozatlan almapüré
15 dkg zabliszt
4 dkg zabpehely
1 csomag sütőpor
3 evőkanál fenyőmag (vagy mandula)
6 nagy szem eper

Elkészítés: 

A tojásokat a nyírfacukorral, az őrölt vaníliával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat és az almapürét. A száraz hozzávalókat (zabliszt, zabpehely, sütőpor) összekeverjük és a tojásos keverékhez adjuk. Egyneműre keverjük. Beleforgatjuk a fenyőmagot. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, felezett eperszemekkel kirakjuk a tetejét, majd 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.