Epres zabhelyhes sütemény

Ha egy gyorsan összedobható, egészséges sütire vágytok, készítsétek el Ti is ezt az epres zabszeletet. Bármilyen idénygyümölccsel nagyon finom, úgyhogy gyors nyári sütinek is tökéletes lesz !
Hozzávalók egy 18×28 cm-es tepsihez: 

3 tojás
10 dkg nyírfacukor
1 (kezeletlen) citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt vanília
0,5 dl napraforgó olaj
20 dkg cukrozatlan almapüré
15 dkg zabliszt
4 dkg zabpehely
1 csomag sütőpor
3 evőkanál fenyőmag (vagy mandula)
6 nagy szem eper

Elkészítés: 

A tojásokat a nyírfacukorral, az őrölt vaníliával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat és az almapürét. A száraz hozzávalókat (zabliszt, zabpehely, sütőpor) összekeverjük és a tojásos keverékhez adjuk. Egyneműre keverjük. Beleforgatjuk a fenyőmagot. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, felezett eperszemekkel kirakjuk a tetejét, majd 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.