Fogjuk a terhességre! Abbahagyhatatlan amerikai csokis keksz

Szerencsére eddig elkerült a terhesség alatti kívánósság, nem kelek fel az éjszaka közepén csokitorta után vágyakozva, a csemegeuborka még mindig a csirkepörkölttel esik a legjobban és az acetonos üveget se szoktam szagolgatni. A munkából hazaérve viszont néha farkaséhség tör rám, így biztos nem bírnám ki vacsoráig és a szokásos natúr joghurt helyett néha jól esik egy kis extra kényeztetés. Ezt a receptet az egyik új kedvenc amerikai sütis blogomon, a Zoebakes-en találtam és szinte csak annyit változtattam rajta, hogy a cukor mennyiségét kb. 1/3-ával lecsökkentettem.

Ezekből a mennyiségekből egy nagyobb adag lesz, ami szerintem szuper, mert a nyers tésztát 2-3 napig is tárolhatjuk a hűtőben, így mindig frissen tudjuk kisütni az adott napi adag kekszet.

Az eredeti receptet megtaláljátok ezen a linken. Próbáljátok ki ti is! Ha a férjemet kérdezitek, megerősítheti, hogy nem kell terhesnek lenni ahhoz, hogy az ember megkívánjon egy kis csokis kekszet.

Hozzávalók kb. 30 darab kekszhez: 

320 g liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál só
180 g vaj
150 g kristálycukor
150 g barnacukor
1 teáskanál vaníliakivonat
2 tojás
100 g étcsoki
100 g tejcsoki

csokis keksz2

Elkészítés: 

A lisztet a sóval és a sütőporral összevegyítjük. A csokit felaprítjuk. A puha vajat a kétfajta cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot. Egyesével beledolgozzuk a szobahőmérsékletű tojásokat, majd 2-3 részletben a lisztet. Ezután legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük a tésztát.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire adagoljuk a tésztát fagyiskanállal. Nem kell lenyomkodni a tésztát, mert sütés közben elterül. 15 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket. Melegen még puhák, hűlés közben megszilárdulnak.

csokis keksz1

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.