A láma az új unikornis: Így rendezz (babaváró) bulit dél-amerikai hangulatban!

Az unikornis-őrület után a láma indult világhódító útjára, hogy a lakásdekorációtól kezdve a születésnapi bulikon át a papír-írószer kellékekig mindenhol átvegye az uralmat. Ennél jobbkor nem is jöhetett volna a peruiak nemzeti büszkeségének népszerűsége, a lámák egyre jobban belopták magukat a szívembe, így a babaváró bulink központi eleme is ez lett némi kaktuszos és flamingós beütéssel. Az ilyen összejöveteleknek az amerikai kontinensen nagy hagyományuk van, az utóbbi időben pedig Európában is egyre többen rendeznek baby showert a baba születése előtti hónapokban. Ha kíváncsiak vagytok, mi hogy készültünk a nagy napra, tartsatok velem!

A babaváró buli szervezésének első lépése a meghívó elkészítése, amihez én az ezen az oldalon található, ingyenesen letölthető és személyre szabható sablonok közül választottam. Rengeteg előre elkészített, igényes minta közül választhattok, legyen szó lakásavatóról, születésnapról vagy akár lány-, illetve legénybúcsúról. A meghívót érdemes a tervezett dátum előtt legalább egy hónappal elküldeni, hogy a meghívottaknak legyen idejük a babaváró ajándékok beszerzésére.

Az ajándékozásra külföldön nagyon elterjedt az online ajándéklista összeállítása, amelyekre a leendő szülők felrakhatják a vágyott tárgyakat, a rokonok, barátok pedig egy kattintással megvásárolhatják azokat. Így elkerülhető, hogy ugyanabból a dologból akár többet is kapjon a baba, sőt egy-egy drágább ajándék esetén a meghívottak fel is oszthatják egymás között a költségeket.

A meghívók elküldése után elkezdhetjük a dekoráció és a menü tervezését. Az Amazonról és az összes partikellékes oldalról csak úgy ömlenek ránk a lámás kiegészítők, ember legyen a talpán, aki ellen tud állni a csábításnak. Egy pár dolgot én is beszereztem, további inspirációként pedig a Pinteresten találtam rengeteg jó ötletet és letölthető, kinyomtatható papírdekorációt. Ezen a linken például jópofa « You’re a llama fun! » feliratú lámákat találtok, amikből egy vékonyabb kartonra felragasztva, körbevágva, majd fogpiszkálóra vagy fa kávékevergetős pálcikára ragasztva aranyos cupcake dekorációt készíthettek.

blog3

Ami a menüt illeti, én miniszendvicsekkel és desszertasztallal készültem. Ez utóbbin fehércsokikrémes cupcakek, kekszek, sajttorta és persze az elmaradhatatlan lámatorta várta a vendégeket. A kekszekből mindenki köszönőajándékként is kapott. A lámatorta receptjét egy következő bejegyzésben hamarosan megosztom Veletek!

blog2

Remélem, tetszett ez a kis összefoglaló a babaváró bulinkról és Ti is kedvet kaptatok egy láma témájú dekorációhoz, ha nem is feltétlenül baby shower, de akár gyerek születésnapi zsúr formájában.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.