Télen is együnk zöldséget! Padlizsános tésztasaláta grillezett kecskesajttal

A téli hónapokban is figyelek arra, hogy minél több zöldséget fogyasszunk. Ilyenkor tartalmasabb salátákat készítek, például tésztával, quinoával, magokkal, sült zöldségekkel felturbózva. A grillezett kecskesajtot pedig imádom, szerintem bármilyen salátát fel lehet vele dobni. De zöldséget nemcsak saláta formájában fogyaszthatunk, gyakran készítek például zöldséges húsos ragukat csirkemellel, vagy darálthússal, sárgarépával, cukkinivel, szárzellerrel, kaliforniai paprikával.
Hozzávalók 4 személyre:

2 padlizsán
30 dkg teljes kiőrlésű fusili/penne tészta
15 dkg koktélparadicsom
20 dkg vegyes zöldsaláta
20 dkg kecskesajt
30 g fenyőmag
olívaolaj

bors

Elkészítés:

A padlizsánokat felkockázzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt puhára sütjük. 
A tésztát al dentére főzzük. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg. A paradicsomot felnegyedeljük. A kecskesajtot 2 cm vastag karikákra vágjuk és serpenyőben mindkét oldalát 1-2 percig sütjük olaj hozzáadása nélkül.
Végül összeállítjuk a salátát és azonnal fogyasztjuk.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.