Mostanában gyakran készítek ilyen « amit a hűtőben találok » egytálételeket. A lényeg, hogy sok zöldség, valamilyen hús és egészséges szénhidrát is legyen benne, például hajdina, köles, quinoa, barnarizs, de a recept a végtelenségig variálható. Maradék köretek újrafelhasználására is szuper, én direkt nagyobb adagot szoktam főzni belőlük és másnap valamilyen hasonló ételhez vagy salátához felhasználom őket.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemellfilé
2 cukkini
1/2 fej brokkoli
1/2 fej karfiol
2 szál szárzeller
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 bögre köles
só
bors
pirospaprika
olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. A csirkemellet és a zöldségeket felaprítjuk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemellet és félig készre sütjük. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát és felöntjük 1 deci vízzel. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük az elkészült kölest. Aprított petrezselyemmel díszítjük.