Köleses zöldséges csirkeragu

Mostanában gyakran készítek ilyen “amit a hűtőben találok” egytálételeket. A lényeg, hogy sok zöldség, valamilyen hús és egészséges szénhidrát is legyen benne, például hajdina, köles, quinoa, barnarizs, de a recept a végtelenségig variálható. Maradék köretek újrafelhasználására is szuper, én direkt nagyobb adagot szoktam főzni belőlük és másnap valamilyen hasonló ételhez vagy salátához felhasználom őket.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemellfilé
2 cukkini
1/2 fej brokkoli
1/2 fej karfiol
2 szál szárzeller
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 bögre köles

bors
pirospaprika
olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem

köles1

Elkészítés: 

A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. A csirkemellet és a zöldségeket felaprítjuk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemellet és félig készre sütjük. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát és felöntjük 1 deci vízzel. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük az elkészült kölest. Aprított petrezselyemmel díszítjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.