Köleses zöldséges csirkeragu

Mostanában gyakran készítek ilyen « amit a hűtőben találok » egytálételeket. A lényeg, hogy sok zöldség, valamilyen hús és egészséges szénhidrát is legyen benne, például hajdina, köles, quinoa, barnarizs, de a recept a végtelenségig variálható. Maradék köretek újrafelhasználására is szuper, én direkt nagyobb adagot szoktam főzni belőlük és másnap valamilyen hasonló ételhez vagy salátához felhasználom őket.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemellfilé
2 cukkini
1/2 fej brokkoli
1/2 fej karfiol
2 szál szárzeller
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 bögre köles

bors
pirospaprika
olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem

köles1

Elkészítés: 

A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. A csirkemellet és a zöldségeket felaprítjuk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemellet és félig készre sütjük. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát és felöntjük 1 deci vízzel. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük az elkészült kölest. Aprított petrezselyemmel díszítjük.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.