Paradicsomos cukkinispagetti

Ma már bármiből lehet bármi, így akár cukkiniből is készíthetünk spagettit, csak egy zöldségspirálozóra lesz hozzá szükségünk. Nem jellemző rám, hogy mindenféle haszontalan konyhai eszközt felhalmoznék, szerintem ez a spirálozó nagyon jópofa kiegészítő, amivel néha feldobhatjuk a szokásos tésztareceptjeinket. Az sem hátrány, hogy egy ilyen könnyű ebéd vagy vacsora után biztosan marad még hely a desszertnek is :).
Hozzávalók 4 személyre: 

4 db cukkini
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-1 db piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
4 db paradicsom
2 dl paradicsompüré

bors
oregánó
olívaolaj

cukkinispagetti1

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olívaolajon megpirítjuk. A kaliforniai paprikákat és a paradicsomot felkockázzuk. A hagymához adjuk a kaliforniai paprikát, az apróra vágott fokhagymát, sózzuk-borsozzuk és fedő alatt 5 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, egy kevés vizet és lefedve 20 percig főzzük. Közben zöldségspirálozóval elkészítjük a cukkinispagettit. A 20 perc elteltével a zöldségekhez adjuk a paradicsompürét és az oregánót. Felforraljuk, majd a ragu felét aprítógépben krémesre turmixoljuk és visszatesszük az edénybe. Hozzáadjuk a cukkinispagettit, összeforgatjuk és néhány percig főzzük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.