Gyors zöldséges rizottó

Néhány egyszerű alapanyagból is főzhetünk villámgyorsan finom, egészséges és tápláló ételeket. Az elkövetkező hetekben igyekszem ilyen gyors ebédötleteket megosztani veletek, mert az otthonmaradás nem kell, hogy az üveges tésztaszószokról és a mirelit pizzáról szóljon. Érdekes volt tapasztalni, hogy a mellettünk lévő boltban először a félkész csirkefalatok, mirelit Cordon Bleu és a kész mártások fogytak el a polcokról, pedig szerintem ugyanannyi idő alatt sokkal ízletesebb fogásokat is lehet készíteni.
A másik célom a következő időszakra az élelmiszerpazarlás minimalizálása. Ételt természetesen eddig sem dobtam ki, viszont most arra gondolok, hogy például a zöldségeknek olyan részeit is hasznosíthatjuk, amelyekre eddig hulladékként tekintettünk. Így a házi zöldségalaplé receptjét is hamarosan megosztom veletek.

Hozzávalók 4 adaghoz: 

1 bögre barnarizs
2 bögre zöldségalaplé
1 bögre mirelit zöldborsó
1/2 kg mirelit spenót
2 szál szárzeller
1 újhagyma
olívaolaj

bors
reszelt parmezán, vagy mozzarella a tálaláshoz

rizotto2

Elkészítés: 

A barnarizst a zöldségalaplében feltesszük főni. A barnarizs fajtájától függően, a csomagoláson található utasítás szerint adunk hozzá még vizet, ízlés szerint sót és készre főzzük. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a mirelit zöldborsót.

Egy mélyebb serpenyőben olívaolajat hevítünk, megfonnyasztjuk rajta az újhagymát, hozzáasjuk az apróra vágott szárzellert, majd néhány perc múlva a kiengedett mirelit spenótot. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 5 percig főzzük. Ha elkészült, összekeverjük a rizzsel és reszelt parmezánnal vagy mozzarellával megszórva tálaljuk.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.