Isteni ebéd a kamrából: zöldséges quinoacurry

Mostanában velem is többször előfordult, amit egy-két évvel ezelőtt még el sem tudtam volna képzelni, hogy tanácstalanul törtem a fejem azon, mit főzzek. Ilyenkor friss szemmel át szoktam lapozni a szakácskönyvgyűjteményem és általában találok pár tesztelésre való receptet. Ennek az isteni egytálételnek az ötletét az Egyél jókat Ellával! A hét minden napján című szakácskönyben találtam, de a recepten szokásomhoz híven persze módosítottam. A végeredmény szerintem egy isteni, laktató fogás, ami nem mellesleg vegán, tehát semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaz.
A hozzávalók nagy része tartós élelmiszer, amik most sokak kamrapolcán fellelhetőek. Ha új ízekre vágytok, feltétlenül próbáljátok ki ezt a receptet!

Hozzávalók 6 adaghoz:

1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa
5 krumpli
2 szál szárzeller
200 g mirelit spenót
400 g quinoa
1 konzerv csicseriborsó (400 g)
1 konzerv darabolt hámozott paradicsom (400 g)
1 konzerv kókusztej (250 ml)
1 l zöldségalaplé / víz
5 cm friss gyömbér / 1 kk. őrölt gyömbér
1 csapott kk. kurkuma
2 tk. currypor

bors
olaj

quinoacurry1

Elkészítés: 

A vöröshagymát és a szárzellert felaprítjuk, a krumplit felkockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáreszeljük a fokhagymát, a gyömbért, hozzáadjuk a kurkumát és a curryport, majd a szárzellert. 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát és felöntjük az alaplével / vízzel. Sózzuk-borsozzuk. Felforraljuk és lefedve 5 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a kókusztejet, a krumplit és a quinoát. Lefedve kb. 20 percig főzzük, néhány percenként megkeverjük. Hozzáadjuk a spenótot, pár percig főzzük, végül belekeverjük a csicseriborsót, összeforraljuk és tálaljuk.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.