Indiai kókusztejes csirke a hűtő mélyéről

Ennek a receptnek az ötletét Fördös Zé: Megúszós kaják című szakácskönyvében találtam és a hűtőnk tartalmához igazítottam. Ekkor már két hete nem voltunk vásárolni, úgyhogy az utolsó, kissé már fonnyadt zöldségeket használtam fel, de így is isteni finom lett.
Igyekszünk a lehető legritkábban járni bevásárolni, ehhez 2 hétre előre megtervezzük a menüt és ahhoz igazítjuk a bevásárló listát. Múltkor persze csak egy dolgot felejtettem itthon a bevásárlásnál: a listát. De sebaj, végül így is sikerült mindent beszereznem a következő 2 hétre.

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 vöröshagyma / 1/3 szál póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 hüvelyk friss gyömbér / 1 kk. őrölt gyömbér
50 dkg csirkemell
2 paradicsom
2 sárgarépa
2 krumpli
1 cukkini
200 g mirelit spenót
400 ml konzerv kókusztej / sima tejszín
1 marék friss petrezselyem (elhagyható)
1 kk. római kömény
1/2 kk. Cayenne bors
1 kk. fahéj
1 kk. kurkuma

bors
napraforgó olaj

Elkészítés: 

Kevés olajat hevítünk egy mélyebb wokban, és 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta a lereszelt fokhagymát és gyömbért. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát vagy póréhagymát, pár perc alatt megfonnyasztjuk, majd mehet bele a felkarikázott sárgarépa és a felkockázott paradicsom. 1-2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a többi fűszerrel. Kb. 5 percig pirítjuk, egy kevés vizet is önthetünk alá. Ezután hozzáadjuk a felkockázott krumplit, felöntjük a kókusztejjel és lefedve 10 percig főzzük. A végén mehet bele a felkockázott cukkini. Készrefőzzük és a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Köretnek adhatunk mellé rizst, bulgurt, kuszkuszt vagy tésztát is.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.