Indiai kókusztejes csirke a hűtő mélyéről

Ennek a receptnek az ötletét Fördös Zé: Megúszós kaják című szakácskönyvében találtam és a hűtőnk tartalmához igazítottam. Ekkor már két hete nem voltunk vásárolni, úgyhogy az utolsó, kissé már fonnyadt zöldségeket használtam fel, de így is isteni finom lett.
Igyekszünk a lehető legritkábban járni bevásárolni, ehhez 2 hétre előre megtervezzük a menüt és ahhoz igazítjuk a bevásárló listát. Múltkor persze csak egy dolgot felejtettem itthon a bevásárlásnál: a listát. De sebaj, végül így is sikerült mindent beszereznem a következő 2 hétre.

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 vöröshagyma / 1/3 szál póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 hüvelyk friss gyömbér / 1 kk. őrölt gyömbér
50 dkg csirkemell
2 paradicsom
2 sárgarépa
2 krumpli
1 cukkini
200 g mirelit spenót
400 ml konzerv kókusztej / sima tejszín
1 marék friss petrezselyem (elhagyható)
1 kk. római kömény
1/2 kk. Cayenne bors
1 kk. fahéj
1 kk. kurkuma

bors
napraforgó olaj

Elkészítés: 

Kevés olajat hevítünk egy mélyebb wokban, és 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta a lereszelt fokhagymát és gyömbért. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát vagy póréhagymát, pár perc alatt megfonnyasztjuk, majd mehet bele a felkarikázott sárgarépa és a felkockázott paradicsom. 1-2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a többi fűszerrel. Kb. 5 percig pirítjuk, egy kevés vizet is önthetünk alá. Ezután hozzáadjuk a felkockázott krumplit, felöntjük a kókusztejjel és lefedve 10 percig főzzük. A végén mehet bele a felkockázott cukkini. Készrefőzzük és a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Köretnek adhatunk mellé rizst, bulgurt, kuszkuszt vagy tésztát is.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.