Vasárnapi vörösboros marhasült zöldségekkel

Mostanában John teljesen ráfüggött a barbecue videók nézésére és a különböző sült, grillezett hús receptekre. Egyelőre grillezőnk nincsen, így az újonnan beszerzett öntöttvas serpenyőnkkel és a sütóvel kell beérnie a konyhában. Nekem eddig az összes kísérletezése ízlett, készült már házi barbecue szószos sertésoldalas, mézes-szójaszószos bárnysült, legutóbb pedig ez a vörösboros marhasült. A zöldségeken kívül én még kuszkusszal tálaltam, de szinte bármilyen köret illik hozzá.
Hozzávalók 4 személyre: 

700 g kicsontozott, göngyölt és kötözött sovány marhahátszín
20 cl vörösbor
2 ek. Worchester szósz
2 rozmaring ág
20 g vaj

bors
napraforgóolaj
2 cukkini
2 szál szárzeller
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

A mártáshoz:
a vörösboros szaft +
30 g vaj
1 ek. liszt

marhasult3

Elkészítés: 

A marhahúst az elkészítés előtt 1 órával kivesszük a hűtőszekrényből és szobahőmérsékleten pihentetjük. A zöldségeket felaprítjuk. A húst bekenjük napraforgóolajjal, jad sózzuk-borsozzuk. Egy (öntöttvas) serpenyőt felhevítünk és körbepirítjuk a húst minden oldalon. Ezután a húsra locsoljuk a Worchester szószt és a bort. A hús körül elrendezzük a zöldségeket, sózzuk-borsozzuk őket és meglocsoljuk kevés olajjal. Elhelyezzük rajta a rozmaringot és a vajkockákat. 190 fokos sütőbe tesszük és kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Ha van ételhőmérőnk, azzal leellenőrizhetjük, hogy mikor készül el a hús. 65 Celsius fokot kell mutatnia a hús közepébe szúrva.
A mártáshoz a hús vörösboros szaftját a vajjal felforraljuk, néhány percig főzzük, majd a liszttel besűrítjük. A húst felvágás előtt 10 percig pihentetjük alufóliába csomagolva.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.