A krumpli, apa meg a papa esete a pápával, avagy háromnyelvű kalandjaink Sophieval + spenótos puffancs recept

Bár Sophie még csak kilenc hónapos, így egyáltalán nem beszél, az azért már most is látszik, hogy lesznek majd vicces sztorijaink a beszédfejlődése során. A múltkor a kilenchónapos kontrollvizsgálaton a gyerekorvos megkérdezte, hogy tud-e már tapsolni és integetni, mire én kicsit szégyenkezve vallottam be, hogy nem. Mondjuk honnan is tudna, ha mi nem tanítottuk meg neki, de hát ugye a kijárási tilalom nem a legjobb időszak volt az integetésre, hiszen soha nem mentünk sehova, ezért nem volt kitől elköszönni se. A szobából a nappaliba vagy visszafele történő közlekedésnél mégsem kezdhetünk el bőszen integetni egymásnak. A hangos « Bravó »-zással kísért tapsolás eddig szintén elmaradt, bevallom, ez eszembe se jutott, megelégedtem egy « Ügyes vagy » kijelentéssel.
Na de mostantól minden másképp lesz, határoztam el magamban, már a rendelőből kifelé tartva. Legközelebb tapsolva érkezünk és pápázva (pontosabban « Au revoir »-ozva) távozunk, esetleg közben Sophie bemutatja majd a puszidobó tudományát is. Másnap el is kezdtük a gyakorlást, ebben nagy segítség volt, hogy a férjem elkezdett bejárni dolgozni, így volt kinek integetni reggelente. Egy-két nap után már látványos eredményt sikerült elérnünk. Sophie szépen emelte a kezecskéjét a « pápá » felszólításra. Azt nem tudom, hogy milyen összefüggést alakított ki a fejében az integetésnél elhangzó magyar pápá, az apa spanyol megfelelője, kiejtve szintén pápá, a magyar nagypapa, vagyis papa, és a spanyol krumpli, ami szintén papa között. Na és akkor még a római pápáról nem is beszéltünk, de hát nem akarom túlterhelni szegényt ennyi idősen… Mindenesetre kíváncsian várjuk az első szavát, ami mindezek ellenére, vagy talán pont ezért és persze a férjem legnagyobb sajnálatára szerintem nem a papa lesz. Ezt abból gondolom, hogy most a « Nya, nya, nya » a sláger nála, ami minden elfogultság nélkül, bárhogy is nézzük, csak anyát jelenthet… 🙂

Na de hogy jön ide a spenótos puffancs receptje? Hát muszáj volt valami receptet is feltenni ehhez a bejegyzéshez, elvégre mégiscsak gasztroblogot írok. Ez a gyors, bababarát finomság pedig hamar Sophie egyik kedvence lett, bár igazán nem panaszkodhatok, nagyon jó étvágya van és eddig még majdnem minden kísérletezésem elnyerte a tetszését. Ha sót is teszünk bele, a felnőtteknek is biztosan ízleni fog!


Hozzávalók 6 darabhoz:

70 g főtt, hámozott krumpli
80 g kiengedett, lecsöpögtetett mirelit spenót
1 tojás
1 gerezd fokhagyma lereszelve
50 g liszt

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, majd fagyiskanállal gombócokat helyezünk egy sütőpapírral kibélelt tepsire. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük a puffancsokat.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.