Bébicékla sorozat 1. rész: Mit eszik egy magyar-perui-francia kislány?

Mivel mostanában a napjaim egy jelentős részét az tölti ki, hogy a kislányomnak finom, egészséges és változatos ételeket készítsek, gondoltam itt az ideje, hogy ez a blogon is visszaköszönjön. E sorozat keretében olyan recepteket osztok meg Veletek, amiket az egész család fogyaszthat, így nem kell külön főzni senkire, továbbá egyik fogás sem igényel különösebb konyhai ismereteket és elkészítésük legtöbbször nem tart tovább 20-30 percnél.
Sophieval a pürés korszakon 2-3 hónap alatt átlendültünk, 9-10 hónapos kora óta ugyanazokat az ételeket eszi mint mi, ugyanolyan formában. Nagyon szereti a fűszeresebb fogásokat, az egyik kedvence eddig egy kókusztejes curry volt.
A sorozat 1. részében egy napi menüt találtok, remélem inspirációul szolgál majd néhányatoknak. Uzsonnára mindig valamilyen idénygyümölcsöt kap Sophie, így ahhoz nem írok receptet :).

Hozzávalók:

20 g finomszemű zabpehely
2 aszalt szilva
150 ml víz
30 ml zabtej (vízzel helyettesíthető)

Elkészítés:

A zabpelyhet az apróra vágott aszalt szilvával egy kis lábosba tesszük, hozzáöntjük a vizet, zabtejet és alacsony lángon pár perc alatt krémesre főzzük.

Ebéd ötlet:

Prevence-i fűszeres csirkemellfilé paszternákpürével,
grillezett cukkinivel és fetás joghurtos mártogatóssal

Hozzávalók 2 adaghoz:

1/2 csirkemellfilé
1/2 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
1 teáskanál olívaolaj
(só)

1 paszternák
1 krumpli
50 ml zabtej
10 g vaj
(só)

1 cukkini
1/2 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
(só)

125 g natúr joghurt
50 g fetasajt

Elkészítés:

A csirkemellet egy alufóliára helyezzük, megszórjuk a provence-i fűszerrel, meglocsoljuk az olívaolajjal, becsomagoljuk az alufóliába és 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ezután kibontjuk az alufóliát és visszatesszük további 5 percre sülni a sütőbe. Közben a paszternákot felaprítjuk, feltesszük főni sós vízben, 5 perc elteltével a felkockázott krumplit is hozzátesszük. Puhára főzzük, majd a vizet leöntjük róla, krumplinyomóval összetörjük és hozzákeverjük a vajat és a meleg zabtejet. A cukkinit kevés olívaolajon a fűszerekkel megpirítjuk. A natúr joghurtot a fetasajttal kikeverjük.

Vacsora ötlet:

Sajttal töltött spenótos palacsinta

Hozzávalók 8-10 darab palacsintához:

1,5 bögre víz
100 g friss bébispenót
1/2 bögre hajdinaliszt
1/2 bögre búzaliszt
2 tojás
1 evőkanál olívaolaj + a sütéshez
1/2 gerezd fokhagyma
8-10 szelet sajt

Elkészítés:

A sajt kivételével az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk. Hagyományos módon kisütjük a palacsintákat, megtöltjük a sajttal, feltekerjük és feladarboljuk.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.