Kedvenc muffin alapreceptem

Nagyon szeretem ezt az egyszerű, fél óra alatt elkészíthető muffint, mert finom puha, könnyű a tésztája és végtelen módon variálható. Legtöbbször ezt a kakaós-vaníliás változatot sütöm, de bogyós gyümölcsökkel, olajos magvakkal vagy csokidarabokkal is tökéletesen működik. Reggelire vagy uzsonnára egy teával, kávéval még másnap is tökéletes.

Hozzávalók 12 muffinhoz:

360 g natúr joghurt
1 tojás
60 ml napraforgó olaj
50 ml (növényi) tej
80 g nyírfacukor/eritrit
1 teáskanál vaníliakivonat
1 (kezeletlen) citrom reszelt héja

100 g fehér búzaliszt
250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

Az első hét hozzávalót kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat a kakaópor kivételével és összedolgozzuk. Egy fagyiskanál segítségével muffinformába adagoljuk a tésztát, majd a maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport és azt is a formákba kanalazzuk. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük a muffinokat.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.