Nem vagyok egy nagy mogyoróvaj rajongó, igazából életemben először és eddig utoljára New Yorkban kóstoltam, most viszont valamiért nem tudtam otthagyni a boltban ezt az üveget. Így magában kizárt, hogy elfogyjon nálunk, ezek a kekszek viszont isteniek lettek! Diétásnak nem nevezném, viszont tej-, glutén- és ha szeretnénk cukormentesek is. Mindösszesen mogyoróvaj, tojás és cukor vagy valamilyen édesítő kell hozzá, a többi már csak extra.
Hozzávalók 9 darab kekszhez:
240 g mogyoróvaj
80 g nyírfacukor / nádcukor
1 tojás
1 teáskanál vanília aroma (elhagyható)
50 g étcsoki (elhagyható)
Elkészítés:
Az első négy hozzávalót kézi vagy gépi habverővel összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a felaprított csokit. Sütőpapírral borított tepsire fagyiskanállal kiadagoljuk a kekszeket, majd a bevizezett tenyerünkkel lelapítjuk őket. 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt megsütjük a kekszeket. A tepsin hagyjuk kihűlni őket.