Még gyorsan egy joghurttorta, aztán jöhet az ősz

Tudom, tudom, hogy az őszi szezon jegyében már rég almáspitékkel, fügés galettekkel, meg csupa ilyen finomsággal kellene elárasztanom a blogot, de ha itt még mindig harminc fok van, akkor maximum egy gyors piskótára van kedve az embernek bekapcsolni a sütőt. Ezt a villámgyors joghurttortát még a múlt héten készítettem a házassági évfordulónkra. Nem mondanám, hogy egy cukrászköltemény, de azokkal majd Sophie közelgő első szülinapján fogok előrukkolni, változnak a prioritások, ugye… Na jó, azért Johnt se kell sajnálni, most is éppen egy körtés sütit eszik itt mellettem, úgyhogy ígérem, hamarosan jövök igazi őszi receptekkel is.

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:

A piskótához
Moha Konyha receptje alapján:

2 tojás
80 g nyírfacukor
2 evőkanál napraforgó olaj
2 evőkanál víz
40 g fehér búzaliszt
40 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 kávéskanál sütőpor

A joghurthabhoz:

300 g natúr joghurt
300 g görög joghurt
2 őszibarack
6 lapzselatin
cukor / édesítő ízlés szerint (steviát használtam)

tetszőleges gyümölcsök a díszítéshez

Elkészítés:

Piskóta:


A tojásokat a cukorral gépi habverővel 10 percig habosítjuk, amíg egy nagyon kemény tojáshabot kapunk. Ekkor alacsonyabb fordulatra kapcsolunk és hozzáadjuk a vizet és az olajat. Majd beleszitáljuk a liszteket és a sütőport és kézi habverővel óvatosan elkeverjük. A tésztát egy sütőpapírral borított tepsire simítjuk és 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, a tortakarikával egy kör alakú piskótát vágunk ki belőle.

Joghurthab:

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A barackokat meghámozzuk és botmixerrel pürésítjük, majd egy kis lábosban a cukorral / édesítővel felmelegítjük. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat. Majd a barackpürét a joghurtokhoz adjuk és simára keverjük. A piskótát egy tortatálra helyezzük, köré fogatjuk a tortakarikát. A joghurthabot a piskótára öntjük és legalább hat órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt friss gyümölcsökkel díszítjük.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.