Zöldséges, csirkés pirított rizs villámgyorsan

Ha véletlenül (vagy direkt) több rizst készítettetek, mint ami elfogy, akkor másnap nagyon jól fel lehet dobni néhány zöldség, egy kis szójaszósz és maradék grillcsirke segítségével, persze a hús el is hagyható. Ez egyébként egy perui recept néhány plusz zöldséggel feldobva, pontosabban a chifának nevezett perui-kínai fúziós konyha egyik étele, amely Peruban nagyon népszerű. A férjem szerint jobban sikerült, mint amiket Peruban evett, ez azért már valami, azt el kell mondanom.

Hozzávalók 4 személyre:

4 adag maradék rizs (kb 2 bögre főtt rizs)
1/2 maradék grillcsirke
1 cukkini
1 bögre zöldbab
1/2 piros és sárga kaliforniai paprika
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
3 tojás
1 kis csokor petrezselyem
szójaszósz
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:

A zöldbabot megtisztítjuk és megpároljuk. A hagymákat felaprítjuk, a cukkinit és a paprikákat felkockázzuk. A csirkehúst apróra vágjuk. Egy wokban kevés olívalajat forrósítunk, rádobjuk a lilahagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kétféle paprikát és a cukkinit, majd néha megkevergetve roppanósra pirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. Közben a petrezselymet és az újhagymát felaprítjuk. A tojásokból omlettet sütünk. A wokba tesszük a csirkehúst, meglocsoljuk 2-3 evőkanál szójaszósszal és néhány percig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a rizst is, még 2-3 evőkanál szójaszószt és összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzákeverjük a zöldbabot, újhagymát, petrezselymet és a felkockázott omlettet.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.