Ha véletlenül (vagy direkt) több rizst készítettetek, mint ami elfogy, akkor másnap nagyon jól fel lehet dobni néhány zöldség, egy kis szójaszósz és maradék grillcsirke segítségével, persze a hús el is hagyható. Ez egyébként egy perui recept néhány plusz zöldséggel feldobva, pontosabban a chifának nevezett perui-kínai fúziós konyha egyik étele, amely Peruban nagyon népszerű. A férjem szerint jobban sikerült, mint amiket Peruban evett, ez azért már valami, azt el kell mondanom.
Hozzávalók 4 személyre:
4 adag maradék rizs (kb 2 bögre főtt rizs)
1/2 maradék grillcsirke
1 cukkini
1 bögre zöldbab
1/2 piros és sárga kaliforniai paprika
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
3 tojás
1 kis csokor petrezselyem
szójaszósz
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk és megpároljuk. A hagymákat felaprítjuk, a cukkinit és a paprikákat felkockázzuk. A csirkehúst apróra vágjuk. Egy wokban kevés olívalajat forrósítunk, rádobjuk a lilahagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kétféle paprikát és a cukkinit, majd néha megkevergetve roppanósra pirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. Közben a petrezselymet és az újhagymát felaprítjuk. A tojásokból omlettet sütünk. A wokba tesszük a csirkehúst, meglocsoljuk 2-3 evőkanál szójaszósszal és néhány percig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a rizst is, még 2-3 evőkanál szójaszószt és összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzákeverjük a zöldbabot, újhagymát, petrezselymet és a felkockázott omlettet.