Így sütnek a franciák 11.!: Clafoutis (tejespite)

Feltámadt hamvaiból az Így sütnek a franciák! sorozat, tizenegyedik sztárvendégként bemutatkozik a clafoutis, vagyis tejespite. Ez egy borzasztóan egyszerű recept, úgyhogy ha valaki ki tud keverni egy palacsinta tésztát, akkor ez is menni fog. Na de amilyen egyszerű, annyira finom is! A klasszikus változat cseresznyével készül, de nyugodtan készítsétek bármilyen gyümölccsel. Nekem két egymást követő napon kétszer kellett megsütnöm és harmadnapra egy morzsa sem maradt belőle, azt hiszem, ez eléggé árulkodó.

Hozzávalók egy 30 cm-es piteformához:

3 tojás
250 ml tej
200 ml habtejszín
150 g kristálycukor / édesítő ízlés szerint
1 teáskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál fahéj
70 g liszt
2 körte (vagy más idénygyümölcs)
vaj a piteforma kikenéséhez + 1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A liszt és a gyümölcs kivételével az összes hozzávalót egyneműre dolgozzuk kézi habverővel vagy robotgéppel. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és simára keverjük. Egy folyós tésztát kapunk. A piteformát kikenjük vajjal és negszórjuk egy evőkanál cukorral, ezután beleöntjük a tésztát. A körtét meghámozzuk, cikkekre vágjuk és elrendezzük a piteformában. 45 perc alatt megsütjük a pitét. Langyosan és hidegen is nagyon finom.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.