Ropogós mogyorós kekszek

Megint jól eltűntem, pedig ha tudnátok mennyit sütök, főzök, csak a fotózásra, az azzal járó rumlira és a receptírásra ritkán marad energiám. Itt megint kijárási tilalom van már egy hete, szerencsére azért a környéken el lehet menni sétálni, amit Sophieval minden nap ki is használunk. Nagyon ügyesen megtanult járni, a közeli a parkban mindenkit integetve üdvözöl, ha pedig kutyát látunk, teljes extázisba jön és szaladna egyből utána. Így telnek most a napjaink és ez a helyzet még legalább december elejéig marad. Közben azért néha magamnak is sütök valami finomat, például ezeket a mogyorós kekszeket. Vigyázzatok Ti id magatokra!

Hozzávalók 9 darab nagy kekszhez:

90 g vaj
100 g nyírfacukor / nádcukor
1 tojás
70 g darált törökmogyoró
70 g zabkorpa
20 g liszt (sima búzaliszt, vagy teljes kiőrlésű, vagy zabliszt)
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
30 g darabolt törökmogyorú a díszítéshez

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajata cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és egyneműre dolgozzuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a vajas keverékhez adjuk. Összedolgozzuk, majd fagylaltos kanállal kiadagoljuk a masszát egy sütőpapírral fedett tepsire. A tenyerünkkel kissé lelapítjuk őket és a feldarabolt mogyoróval díszítjük a kekszeket. 180 fokos sütőben 13 perc alatt megsütjük a kekszeket. A tepsin hagyjuk kihűlni őket, mert mikor a sütőből kivesszük, még puhák, csak kihűlés után szilárdulnak meg.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.