Megint jól eltűntem, pedig ha tudnátok mennyit sütök, főzök, csak a fotózásra, az azzal járó rumlira és a receptírásra ritkán marad energiám. Itt megint kijárási tilalom van már egy hete, szerencsére azért a környéken el lehet menni sétálni, amit Sophieval minden nap ki is használunk. Nagyon ügyesen megtanult járni, a közeli a parkban mindenkit integetve üdvözöl, ha pedig kutyát látunk, teljes extázisba jön és szaladna egyből utána. Így telnek most a napjaink és ez a helyzet még legalább december elejéig marad. Közben azért néha magamnak is sütök valami finomat, például ezeket a mogyorós kekszeket. Vigyázzatok Ti id magatokra!
Hozzávalók 9 darab nagy kekszhez:
90 g vaj
100 g nyírfacukor / nádcukor
1 tojás
70 g darált törökmogyoró
70 g zabkorpa
20 g liszt (sima búzaliszt, vagy teljes kiőrlésű, vagy zabliszt)
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
30 g darabolt törökmogyorú a díszítéshez
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajata cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és egyneműre dolgozzuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a vajas keverékhez adjuk. Összedolgozzuk, majd fagylaltos kanállal kiadagoljuk a masszát egy sütőpapírral fedett tepsire. A tenyerünkkel kissé lelapítjuk őket és a feldarabolt mogyoróval díszítjük a kekszeket. 180 fokos sütőben 13 perc alatt megsütjük a kekszeket. A tepsin hagyjuk kihűlni őket, mert mikor a sütőből kivesszük, még puhák, csak kihűlés után szilárdulnak meg.