Egészséges, sütés nélküli mézeskalács


Nagyon szeretem, mikor mézeskalács illat lengi be a lakást. Engem talán ez tud a legjobban karácsonyi hangulatba varázsolni. Idén a hagyományos recept mellett ez a nyers, vegán, bababarát változat is az adventi időszak édességei közé kerül nálunk. Elkészíteni nem több negyed óránál és szerintem ehető ajándéknak is tökéletes egészségtudatos barátainknak, családtagjainknak.

Hozzávalók 40 darabhoz:

250 g datolya
180 g aszalt szilva
200 g zabpehely
1 csipet só
2 (kezeletlen) narancs héja
2-3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

Az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük és addig dolgoztatjuk, amíg összeáll a massza. Ezután porcukorral megszórt szilikonlapon/sütőpapíron kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. Ha a massza tetejét is megszúrjuk porcukorral, nem fog ráragadni a sodrófánk. Kész is van a nyers, vegán mézeskalácsunk :).

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.